Zeleninová polievka s krupicovými haluštičkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 bal. ľubovoľnej zeleninovej polievkovej zmesi /pr.BALA/,1 menšia cibuľa, sladká červená paprika,hladká múka,soľ, rasca, trošku vegety /ja používam z LIDLu/,pol. korenie Klasik,detská krupica na halušky, voda asi 2l vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na kocočky - dáme do hrnca , pridáme olej. Na stredne miernom ohni cibuľu necháme zosklovatieť, zaprášime ju sladkou červenou paprikou a hladkou múkou. Všetko intenzívne miešame, kým sa múka trochu neprepraží. Do toho ihneď nalejeme studenú vodu asi do 1/3 hrnca, stále miešame, aby sa nám netvorili hrudky.Do vody nasypeme rozmrazenú polievkovú zmes, zamiešame a všetko dolejeme vodou doplna. Okoreníme soľou, vegetou, rascou, pol.korením. Necháme na miernejšom ohni variť spolu asi 15 m. Medzitým si z krupicovej múky /asi 1/2 šálky múky/ , studenej vody a soli urobíme stedne tvrdé cesto na halušky. Po spomínaných 15 m. varenia polievky, začneme rýchlo do polievky hádzať cez haluškovač halušky. Nakoniec poriadne zamiešame, aby sa halušky nelepili spolu a na dno. Necháme ešte povariť asi 5-10 m/treba ochunať halušky/ .Na záver, keď polievku odstavíme, posypeme a ešte v hrnci nakrájanou petržlenovou vňatou -čerstvou alebo sušenou dobrú chuť