REBARBOROVÝ KOLÁČ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: šialky polohrubej múky; 4žĺtky; 3/4 pohára oleja
KVÁSOK: 8dkg kvasníc; 1šialku teplého mlieka; lyžičku cukru; štipku soli
PLNKA: ošúpaná, nakocky nakrájaná rebarbora - asi 6 až 7 stoniek
SNEH: 4bielka; 30dkg kryštálového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Zarobíme riedke cesto podľa obrázkového návodu, poukladáme rebarboru, dáme zapiecť, natrieme sneh a dopečieme. Dobrú chuť!

Prichystáme si všetky potrebné veci
Z teplého mlieka, cukru, soli a kvasníc urobíme kvások
Do jednej misy dáme múku, žĺtka a olej, do druhej nádoby na šľahanie dáme bielka
Prilejeme k múke vykysnutý kvások
Vymiešame riedke cesto
Vylejeme ho na olejom potretý plech
Ošúpeme rebarboru
Nakrájame ju na kocky
Poukladáme rebarboru na cesto a dáme do vyhriatej rúry predpiecť
Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a cukru
Sneh natrieme na predpečené cesto a dáme dopiecť
Tak takýto ružovučký fešák by to mal byť. DOBRÚ CHUŤ!