REBARBOROVÝ KOLÁČ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: šialky polohrubej múky; 4žĺtky; 3/4 pohára oleja
KVÁSOK: 8dkg kvasníc; 1šialku teplého mlieka; lyžičku cukru; štipku soli
PLNKA: ošúpaná, nakocky nakrájaná rebarbora - asi 6 až 7 stoniek
SNEH: 4bielka; 30dkg kryštálového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Zarobíme riedke cesto podľa obrázkového návodu, poukladáme rebarboru, dáme zapiecť, natrieme sneh a dopečieme. Dobrú chuť!
 |
Prichystáme si všetky potrebné veci |
 |
Z teplého mlieka, cukru, soli a kvasníc urobíme kvások |
 |
Do jednej misy dáme múku, žĺtka a olej, do druhej nádoby na šľahanie dáme bielka |
 |
Prilejeme k múke vykysnutý kvások |
 |
Vymiešame riedke cesto |
 |
Vylejeme ho na olejom potretý plech |
 |
Ošúpeme rebarboru |
 |
Nakrájame ju na kocky |
 |
Poukladáme rebarboru na cesto a dáme do vyhriatej rúry predpiecť |
 |
Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a cukru |
 |
Sneh natrieme na predpečené cesto a dáme dopiecť |
 |
Tak takýto ružovučký fešák by to mal byť. DOBRÚ CHUŤ! |