farmarska panvica
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 gr. vretienok alebo vrtuliek najlepsie farebné kvôli farbe
cca 400 gr. mletého mäsa
olej
2 vajcia
2-3 cibule
2-3 strúčiky cesnaku
3 papriky ( zelenú, červenú a žltú ) kvôli farbe
môžu byť rajčiny alebo hotové lečo
mleté korenie, majoránka, soľ podľa potreby a chuti
strúhanka
konzerva hrášku a kukurice
rohlík
kečup
POSTUP PŘÍPRAVY
Na začiatok sa urobí fašírková zmes, tj. mäso, namočený rohlík, vajíčka, cesnak, cibuľa, sa zmiešajú, podľa potreby dochutia, mierne zahustia strúhankou a vytvarujú sa do malých guliek a vypražia na oleji.
Medzitým si osmahneme zvyšok nakrájanej cibule, na pásiky nakrájané papriky, môžeme pridať rajčiny ( príp.po udusení pohár leča) necháme udusiť a keď zmäknú, pridáme kukuricu a hrášok a na miernom ohni ešte chvíľu povaríme.
Uvaríme si vretienka alebo vrtulky, ak sú hotové, zlejeme vodu a všetko, teda hotové fašírky, cestovinu vsypeme do panvice k udusenej zelenine dobre premiešame, môžeme pridať kečup podľa chuti a potreby, lebo vretená zvyknú „vypiť“ dosť šťavy, tak aby hotová panvica nebola moc suchá.