Protirakovinová brokolicová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hlavne brokolicu, ostatné ingrediencie určite doma máte

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes som pozerala jednu reláciu o zázračných účinkoch brokolice, ako likviduje rakovinové bunky, aká je zdravá a ako by sme jej mali zjesť za deň aspoň 400g. Takže si uvaríme protirakovinovú polievku a zabijeme dve muchy jednou ranou - odoženieme zubatú a najeme sa. Postup je nasledovný:

1. Polievka je jednoduchá ako facka. Prepáčte ten obúchaný kastról, pochádza prinajmenšom z doby kamennej, ale dobre sa z neho chlípe a vôbec nikoho netrápi, keď spadne na zem a ďalšia čiastočka z neho odpadne do večných lovíšť. Ale k polievke. Do kastróla dáme variť mrkvu, brokolicu. Budúcu polievku primerane osoľte a nechajte variť do polozmäknutia.
Zbehnite zatiaľ do svojej poštovej schránky, ktorú máte zahádzanú letákmi z hypermarketov a jeden si odtiaľ zoberte. Na ňom očistíme zemiaky. Má to tú výhodu, že leták si aj prečítate a aj ho "skompostujete". Ja pri čistení zemiakov čítam... pri troch zemiakoch som toho moc nenačítala, ale aspoň som sa dozvedela, že zlacnili plazmy. Očistite niekoľko zemiakov priamo úmerných hustote polievky, ktorú na záver rozmixujeme.
Takto vyzerajú zemiačky očistené, umyté, pokrájané a čakajúce na skok do hrnca.
Takto vyzerajú zemiačky, ako skáču hlavičky do polievky.
... a tu už plávajú v storočnom hrnci a tešia sa, kedy skončia v nejakom prázdnom bruchu.... Varíme do uvarenia - t.j. stav, kedy sú krumple mäkučké.
Zatiaľ skontrolujeme, čo robí naše dieťatko na kuchynskej linke. Laurinka je veľmi dobrá a vydrží sa hrať celé hodiny na linke, triedi slamky, varí v umelej miske kašičku teletubbieskom a popíja akožekávu.
Dobrota a poslušnosť dcérky na kuchynskej linke skončila vo chvíli, keď rozbila obľúbenú šálku na kávu. Rýchlo pozbieram črepy.
Okrem pozorovania dieťatka pozorujeme aj polievku a tešíme sa na ňu. Zelenina by už mala byť mäkučká. Tu sa teší babička Terezka a vnučka Laurinka. Mamička sa teší za fotoaparátom.
Keď je zelenina uvarená, odstavíme hrniec z ohňa a ponorným mixérom vymixujeme na hladkú krémovú konzistenciu. Kto chce mať ofŕkanú celú kuchyňu, mixuje v hrnci, ako na fotke naša babička.
Kto nechce mať "okakanú" celú kuchyňu, preleje si polievku do vysokej dózy a mixuje vo vysokej dóze. Pravdepodobne ju budete mixovať na viac krát. To znamená, že budete potrebovať ďalší hrniec, kam budete rozmixovanú polievku zasa prelievať. Ale keď chceme byť zdraví, tak to musíme vydržať. Mixujeme do konca a vydržíme to. Prvý hrniec zatiaľ odložíme do myčky a viac sa nestresujme. Môžeme pridať šľahačkovú smotanu na zjemnenie, ja pridávam. AK pridáte, nechajte ju ešte prejsť varom.
Takto vyzerá polievka nahatá, bez cestovín. Laurinka miluje písmenká, tak uvaríme písmenká.
Nájdeme si písmenká, ktoré chceme uvariť. My si uvaríme mamku, ocka, dedka, babku a Laurinku. Kto má dlhé meno, ten sa viac naje :-))
A takto vyzerá polievka s uvarenou mamkou, ockom, dedkom, babkou a Laurinkou.
V túžbe po zdraví aj našich havkáčov, museli jesť aj oni. Nemalo to síce nič spoločné s dusenou šunkou, ani klobáskami a granulami z kuracích trupov, ale zjedli. Museli. Tu odpočíva po výdatnom obede Dinko.....
a tu Trikinko....
Brú chuť!!!