
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 ml 10% smotany, 100 g masla, 50 g sadla - masti, 300 g polohrubej múky, 500 g hladkej múky, 150 g cukru, 3 vanilkové pudingové prášky, 2 žĺtka, 1 vajce, 1 kostka droždia, vanilkový cukor.
POSTUP PŘÍPRAVY
V mise zmiešame smotanu, žĺtka, oba tuky, obe múky, cukor a vanilkové pudingy. Dôkladne vymiesime hladké cesto, ktoré necháme dôkladne nakysnúť. Po vykysnutí lyžicou odoberáme kúsky, z ktorých na jemne múkou posypanej doske ušúľame valček a stáčame do spirál, alebo rôznych iných tvarov. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte pokysnúť a potom potierame rozšľahaným vajíčkom s troškou smotany. Posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť. Pečieme pri 200 C.
Tento recept mi prišiel mailom a môžem len skonštatovať, že sú výborné.