Cuketovo zemiakový nákyp

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ja som použila : jeden a pol veľkej cukety, cca 1 kg zemiakov, 3 vajíčka, cca 1dcl smotany, soľ, zelené korenie, muškátový oriešok a tvrdý syr cca 10-15 dkg
POSTUP PŘÍPRAVY
Poviem Vám pravdu, že nahodenie tohto receptu trvalo dlhšie ako jeho príprava. :O)
 |
...toto budeme potrebovať... |
 |
...bielka oddelíme od žĺtkov... |
 |
...načistenú zeleninku si nastrúhame na hrubšie... |
 |
...osolíme... |
 |
...okoreníme-zeleným alebo čiernym mletým korením... |
 |
... a pridáme trošku nastrúhaného muškátového orieška.. |
 |
...pridáme asi polovicu nastrúhaného tvrdého syra... |
 |
...premiešame a pridáme 3 žĺtka... |
 |
...cca 1 dcl smotany-ja robievam obyčajne s 10 alebo 12%, tentokrát mali len tú na šľahanie,tak som pridala tú... |
 |
...z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh... |
 |
...a opatrne ho primiešame k cuketovo-zemiakovej zmesi... |
 |
...misu z jénskeho skla si potrieme olejom a vysypeme strúhankou a zmes tam pomaly navrstvíme... |
 |
....posypeme zvyšným strúhaným, tvrdým syrom a šupito do rúry. Ja som piekla pomaličky na 150-170 st. C približne 40 minút... |
 |
...takto to vyzerá po upečení. Treba dať pozor, aby sa syr zvrchu príliš nespiekol:o)... |
 |
...naservírujeme a papkáme... trebárs aj s uhorkovým šalátikom... |