Kurča podľa Tamary



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kuře krákoře* malé balenie hrozienok * 1 konzerva kukurice * 1 mrazený hrášok * 1 šľahačková smotana * maslo * bylinková soľ * mleté čierne a mleté biele korenie * petržlenová vňať * PRÍLOHA: ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Kurča podľa Tamary je recept z knihy Hydinové špeciality – a je to naozaj špecialitka, zvlášť pre milovníkov čínskej kuchyne. Kurčaťu dodávajú hrozienku zvláštnu príchuť, v kombinácii so smotanou, kukuricou a mletým bielym korením je jedlo sladké, pikantné a neobvyklé.

1. Kuře krákoře nakrájajte na porcie, osoľte bylinkovou soľou, okoreňte mletým čiernym a mletým bielym korením z oboch strán a nechajte chvíľku odstáť.
2. Na panvici roztopte asi tretinku obyčajného poctivého masla,
3. a kuracie súčiastky na ňom sprudka osmahnite.
4. Mäso osmahnuté do biela dajte do jenskej misy alebo pekáčika, a zatiaľ
5. a na výpeku orestujte scedenú kukuricu, mrazený hrášok a hrozienka aspoň takých 7-8 minút.
6. hrozienka troška napučia, keď bude zelenina s hrozienkami orestovaná,
7. nasypte ju aj s celým výpekom na kuracie mäso, pridajte šľahačkovú smotanu,
8. ešte raz očierňokoreňte a obielokoreňte a strčte do horúcej rúry dopiecť.
9. Pečte pri teplote 250 stupňov asi 30-45 minút.
10. Kura je výborné s ryžovými rezancami alebo s ryžou. Brú chuť súdružky!