Kurča podľa Tamary
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kuře krákoře* malé balenie hrozienok * 1 konzerva kukurice * 1 mrazený hrášok * 1 šľahačková smotana * maslo * bylinková soľ * mleté čierne a mleté biele korenie * petržlenová vňať * PRÍLOHA: ryža
POSTUP PŘÍPRAVY
Kurča podľa Tamary je recept z knihy Hydinové špeciality – a je to naozaj špecialitka, zvlášť pre milovníkov čínskej kuchyne. Kurčaťu dodávajú hrozienku zvláštnu príchuť, v kombinácii so smotanou, kukuricou a mletým bielym korením je jedlo sladké, pikantné a neobvyklé.
|
1. Kuře krákoře nakrájajte na porcie, osoľte bylinkovou soľou, okoreňte mletým čiernym a mletým bielym korením z oboch strán a nechajte chvíľku odstáť. |
|
2. Na panvici roztopte asi tretinku obyčajného poctivého masla, |
|
3. a kuracie súčiastky na ňom sprudka osmahnite. |
|
4. Mäso osmahnuté do biela dajte do jenskej misy alebo pekáčika, a zatiaľ |
|
5. a na výpeku orestujte scedenú kukuricu, mrazený hrášok a hrozienka aspoň takých 7-8 minút. |
|
6. hrozienka troška napučia, keď bude zelenina s hrozienkami orestovaná, |
|
7. nasypte ju aj s celým výpekom na kuracie mäso, pridajte šľahačkovú smotanu, |
|
8. ešte raz očierňokoreňte a obielokoreňte a strčte do horúcej rúry dopiecť. |
|
9. Pečte pri teplote 250 stupňov asi 30-45 minút. |
|
10. Kura je výborné s ryžovými rezancami alebo s ryžou. Brú chuť súdružky! |