Vyborne slivkove gule



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: polohruba muka, rozky, 1 vajce, sol, mlieko, na ochutenie mak alebo kakao.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si dame do misky rozky, ktore rozkrojime na polovice a zalejeme ich vlaznym mliekom. dva-tri rozky vystacia pre dve az tri osoby. ja som aj tak minule robila, kedze to jeme len ja s maminou :) takze cim viac rozkov, tym vacsie mnozstvo budete mat.. Nechame, aby sa mlieko dobre vpilo do rozkov, pridame cele vajcko, stipku soli a postupne pridavame polohrubu muku. Tolko, kolko treba, aby nam vzniklo vlacne cesto. Ako som uz spomenula, cim viac rozkov, tym budeme potrebovat aj viac muky. Potom uz klasicky - rozvalkame si ho na mensie stvorceky, do ktorych vlozime slivku, obalime a do vriacej osolenej vody dame uvarit. Podavame s ochutenym makom alebo kakaom. Toto cesto je vyborne, je chutovo take lahsie, treba vyskusat. Z tohoto cesta robime aj makove sulance, tie su tiez vyborne. Dobru chut :)