*♥*Pizza rožky*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 1/2 kg hladkej múky, 3 dl mlieka, 1 dl oleja, 3 čL práškového cukru, 1a1/2 čL soli, 30 g droždia plnka: kečup, bambino (alebo iný syr v črievku), cibuľa, cesnak, šunková saláma alebo šunka, eidam, olivy, vegeta, oregano. Na potretie vajco a 1 PL mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto je vynikajúce, robila som ho v domácej pekárni a nádherne nabehlo. Po rozdelení na bochníky som ich nechala ešte chvíľku postáť a ešte nabehli. Týmto ďakujem Mirke s nickom myrca a ID 22115 , za recept na toto cestíčko (len som dala menej cukru, lebo som robila slané plnky)

Z prísad vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Môžeme aj v DP, ale cesto je pomerne riedke. Vykysnuté rozdelíme na 3 časti, sformujeme do bochníkov a necháme postáť. Postupne bochníky rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu.
Kruhy rozkrájame na 8 častí.
Na jednotlivé osminky kruhu nanášame lyžičkou plnku
a na ňu uložíme olivy - celé alebo pokrájané, všetko jedno :))
Konce kruhového výrezu chytíme a cesto trocha natiahneme. Konce potom založíme dovnútra, aby plnka nemohla vytekať a rožok stáčame k špicu. Ukladáme na plech s PNP. Necháme na plechu ešte chvíľu kysnúť.
Potom rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a jemne posypeme oreganom. Pečieme pri 180°C 20 minút.
Plnka I : asi 100 g roztierateľného taveného syra (syrokrém, bambino, karička ap.), kúsok nivy, 2 - 3 strúčiky cesnaku, lyžica thajskej omáčky na kura, troška arany pasty (taká štipľavá a slaná maďarská papriková pasta), hrubo posekaná bazalka, vegeta podľa chuti alebo soľ. Olivy. Plnka II : cesto potrieme kečupom, posypeme strúhaným syrom a naň položíme plátok šunky preložený na polovicu. Zrolujeme .
Aj takéto pizzovníčky sú chutné, naplnené pizzovou tomatovou pastou a syrom ( recept na tomato pastu tuná http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14937&user=32120)