Syrový koláč s kúskami čokolády



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Krast: 410 ml podrvených grahamových krekrov (1 2/3 šálky) 180 ml posekaných vlašských orechov (1/3 šálky) 125 ml roztopeného masla - najlepšie Rajo (1/2 šálky) Plnka: 675 ml mäkkého smotanového syra (1 3/4 šálky) 250 ml cukru (1 šálka) 30 ml polohrubej múky (2 lyžice) 45 ml kakaa (3 lyžice) 5 ml vanilkového extraktu (1 lyžička) 2 vajcia 1 žĺtok 60 ml tučnej smotany (1/4 šálky) 160 ml čokoládových kúskov (2/3 šálky) 250 ml jahodovej polevy (1 šálka) 12 čerešní čokoládové hobliny

POSTUP PŘÍPRAVY

Krast:
1. Vytrite maslom dno rozoberateľnej formy. Odložte.
2. V mise zmiešajte grahamové krekry, orechy a maslo. Zmes vtlačte na dno a steny formy do výšky 5 cm od okraja. Odložte.

Plnka:
1. Vyhrejte rúru na 190 C.
2. Vo veľkej mise vyšľahajte na jemný krém syr, cukor, múku a kakao.
3. Zľahka prišľahajte vanilkový extrakt a vajcia. lopatkou primiešajte smotanu a kúsky čokolády. Vylejte do formy. Pečte v rúre 40 - 50 minút.
4. Vyberte z rúry. Nechajte 15 minút chladnúť. Uvoľnite pružinu. Prejdite nožom pozdĺž steny formy. Nechajte 30 minút chladnúť. Rozoberte formu. Koláč polejte jahodovou polevou. Ozdobte čerešňami a strúhanou čokoládou. Vložte aspoň na 4 hodiny do chladničky.

Tip. Ozdobte čerstvými jahodami, namočenými v čokoláde a čokoládovým krémom Chantilly, viď obrázok dole.

jedna porcia