Cigary z mozarelly



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g syra mozzarella 8 krajčekov bieleho chleba 4 až 5 lyžičiek francúzskej horčice čerstvo zomleté čierne korenie 7 lyžíc masla na ozdobenie 4 mesiačiky paradajky 2 prekrojené a vykôstkované čierne olivy petržlenová vňať alebo žerucha

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Z krajčekov bieleho chleba odkrojíme kôrky, aby vznikli rovnaké štvorce alebo obdĺžniky,a každý plátok vyvaľkáme na veľmi tenko.

2. Každý plátok chleba natrieme troškou francúzskej horčice.

3. Mozzarellu nakrájame na čo najtenšie plátky a každý krajček chleba prikryjeme plátkom syra. Hojne ho posypeme čerstvo zomletým čiernym korením.

4. Takto pripravený chlieb čo najtesnejšie zvinieme a spojíme drevenou koktajlovou špajlou.

5. Vo veľkej panvici, do ktorej sa vmestia všetky mozarellové roládky - cigary - v jednej vrstve, rozohrejeme maslo. Potom poukladáme cigary vedľa seba a prudko ich opekáme asi 2 minúty, kým nie sú rovnomerne zlatohnedé a syr vnútri roztopený. Cigary obraciame lopatkou a panvicou občas potrasieme.

6. Cigary povyberáme z panvice lopatkou a dáme odkvapkať na pijavý kuchynský papier. Špajle odstránime.

7. Mozzarellové cigary naaranžujeme na vyhriatu servírovaciu misu. Ozdobíme ich mesiačikmi paradajky, rozkrojenými a vykôstkovanými ćiernymi olivami a žeruchou. Podávame ihneď. Príprava: 30 minút.