Rýchla Dadkina žemľovka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 ks rožkov, asi 4-5 dcl mlieka na namáčanie, 1 vanilkový cukor, 250 gr. tvarohu, 2 pol.lyžice kryšt. cukru, ľubovolný kompót,5 žltkov, 5 bielkov plus kryšt.cukor na sneh /asi1 lyžica/

POSTUP PŘÍPRAVY

Rožky narežeme na kolieska do veľkej misy, zalejem mliekom, ktoré sme osladili kryšt.cukrom podľa chuti/orientačne 1-2 lyžice cukru/.V druhej miske si vyšlaháme žltky do peny. Poriadne namočené rožky /asi1/2 časť/ nežmýkame!, ale dobre pomrvíme v mlieku a potom premiešame so žltkovou penou. 1/2 masy ukladáme ich na dno zapekacej misky, ktorú sme vopred vymastili olejom a vysypali strúhankou. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť tvaroh zmiešaný s balíčkom vanilkového cukru.Na tvaroh poukladáme kompótové ovocie. Poslednú vrstvu budú tvoriť zvyšné rožky. Žemľovku vložíme do rúry a pečieme asi 20 m. pri teplote cca 160 stupňov. Medzitým si z bielkov a kryšt.cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po 20 m. nanesieme na žemľovku. Vložíme do rúry a pečieme asi 5. m. pri rovnakej telote, pokiaľ sneh nenarastie a nechytí zlatohnedý nádych. Podávame s kompótom a hlavne to prelejeme kompótovou šťavou. Dobrú chuť!!!