*♥*Rajo karé v bielej perinke*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

karé, mčk, grilovacie korenie, červená paprika, soľ, olej, 2 veľké cibule, 6 strúčikov cesnaku, zopár plátkov slaninky, horčica, 1 kocka bujónu (hovädzí, slepačí) , Rajo kyslá smotana (alebo iná hustá), tvrdý syr (ja som mala cheddar)

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx

Karé vykostíme a nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé. Okraje narežeme a celé naklepeme. Mäso posypeme mčk, ukladáme do uzatvárateľnej nádoby a polejeme olejom. Necháme v chladničke odležať celý deň (alebo aj dva).
Do zapekacej nádoby (alebo pekáča) naukladáme rezy cibule, cesnaku a malé plátky slaninky. Ja som dala aj kožu zo slaniny (kvôli vôni) a všetko pokropíme malým množstvom oleja.
Karé opečieme na suchej teflónovej panvici po obidvoch stranách a naukladáme na cibuľovú vrstvu. Poprášime mletou červenou paprikou a troška osolíme (stačí z jednej strany)
Na každý plát mäsa capneme lyžičku horčice a trocha ju rozotrieme, znova pokladieme vrstvou cibule a plátkami cesnaku. Mäsko zalejeme asi 1/4 litrom vývaru ( bujónkocku rozpustíme vo vriacej vode), prikryjeme a dáme do rúry piecť na 200°C.
Mäsko sa dusí pod pokrievkou v jenskej mise asi 3/4 hodiny. Keď je už mäkké, vyberieme z rúry, na každý plátok mäsa dáme trocha hustej kyslej smotany a rozotrieme ju. Mierne posypeme hrubo strúhaným syrom. Dáme piecť ešte chvíľu odkryté, kým sa syr roztaví a spojí so smotanou. Už som nestihla odfotiť, lebo hladoši už čakali pri stole a boli netrpezliví. Tak už len hotové na tanieri :)