Papriková "omáčka" na cestoviny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zelená paprika, olivový olej a na plnenie podľa chuti - akýkoľvek syr, klobása, šunka, cibuľa.....

POSTUP PŘÍPRAVY

Na plech nalejeme olivový olej a rozložíme naň osolenú papriku. Môže byť samostatná, ale ja som ju nakrojila a dnu vložila tavený syr a klobásu, keďže naši majú veľmi radi pečenú cibuľu, tak som ju dala piecť spolu s paprikou. Pečieme v rúre na 180 stupňov, pokým nezačne trošku hnednúť, počas pečenia 1x otočíme. Takúto papriku môžeme konzumovať aj s chlebom - v tom prípade si ju ešte môžeme dochutiť vínnym octom. Z upečenej odstránime len stopky, zvyšok pokrájame na menšie kúsky a zmiešame s uvarenými cestovinami spolu s výpekom.