
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hotové vyvaľkané lístkové cesto, maslo, strúhanka, mletý mak s cukrom, vanilkový cukor, ovocie, žľtok na potretie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Táto štrúdla je skvelá :) Nielen, že výborne chutí, ale ak máte poruke potrebné suroviny, za pár minút vykúzlite skvelú pochúťku, ak príde nečakaná návšteva alebo len dostanete chuť na niečo dobré. Príprava je naozaj expresná: hotové vyvaľkané lístkové cesto rozprestrieme na pečiacom papieri /súčasť balenia/, poukladáme naň pár plátkov masla, posypeme strúhankou /nezabudneme si nechať okraje cesta čisté, aby sa nám pri rolovaní pekne zlepili/. Na to poukladáme ľubovolné ovocie - na foto sú nektarinky, ale výborné sú jablká, višne, slivky, marhule.... Jemne posypeme vanilkovým cukrom, podľa kyslosti ovocia. Na záver všetko hojne presypeme hotovou zmesou mletého maku a cukru /na jednu štrúdlu tak pol vrecka/, zavinieme, prenesieme aj s papierom na plech a potrieme rozšľahaným žľtkom. Pečieme podľa pokynov na obale cesta. Hotové ešte môžeme posypať vanilkovým cukrom a potom už len podávame a zbierame komplimenty :)