
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus: 1 1/2 bal BB keks - mala som cereálne /alebo piškóty a pod/ , 125g maslo, Náplň: 2 poch.smotany, 250g jemný tvaroh, 2 vanilkové cukre, 4-5 PL pr.cukor (podľa chuti ), 100 ml voda, 1 PL želatína, 1 bal kakaové piškóty, 1 pohár kapucína zaliateho mliekom, 2 banány, mandľové lupienky, karamelový topping a čokoládový dekor,trochu citrónovej šťavy, chlebíčková forma
POSTUP PŘÍPRAVY
takže: - recept - prostý, jednoduchý a v konečnej fáze "koštovania" je mňam
- chlebíkovú formu vyložíme papierom na pečenie - tak aby nám okraje prevísali - po vychladení nám tento papier pomože ten banánový zázrak vytiahnuť z formy
- keksy rozdrvíme-pomelieme a vymiešame so zmaknutým maslom
- maslovo - keksovú hmutu natlačíme do formy s papierom a okraje trošičku vyvýšime, toto si zatiaľ odložíme do chladničky nech nám to stuhne, kým si vymiešame náplň
- 100 ml vody ohrejeme - na caa 60stupňov a rozmiešame v nej želatínu / ja to ohrievam v mikrovlnke a skúšam prstom - či ma to neopáli :))) /, nech nám napučí
- smotany vymiešame s tvaroho, vanilkou a cukrom a potom pridáme napučanú želatínu - zamiešame - toto úúplne stačí miešať vareškou - netreba ani robot vyťahovať - necháme chvíľku postáť, aby zmes začala trošku tuhnúť a bola natierateľná
- uvaríme kapucíno s mliekom - ja si to dolejem studeným mliekom, - nech to nemám úplne horúce - do toho budeme namáčať kakaové piškóty
- na stuhnutý korpus nalejeme trochu smotanovej hmoty, pokladieme capucínové piškóty, zasa zalejeme smotanou a piškóty ... atď do vyčerpania ingrediencií
- navrch hneď poukladáme na plátky nakrájané banány - tie trochu popolievame citrónovou šťavou - nech nám nezhnednú
- "pocákame" karamelovým topingom- nešetríme , posypeme mandľovými lupienkami a postrašíme dekorom
- dáme do chladu .. aspoň na 2 hod ... potom pomocou toho bočného papiera dezert vytiahneme z formy
- eto vsio :)
- a mlsáme samozrejme :)))
![]() |
- a ešte iný pohľad ... |