Chrumkavé rezne v syrovom obale

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 gr. bravč. stehna alebo kuracie prsia, soľ, 2 vajíčka, 1 dcl mlieka, 70 gr. hladkej múky, petržlenová vňať, 3 žemle, 150 gr. tvrdého syra, olej na smaženie
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
 |
mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme (ja mám aj bravčové aj kuracie) |
 |
urobíme si cestíčko z mlieka, múky, vajíčok a petržlenovej vňate... |
 |
žemle pokrájame na malé kúsky (mali by byť rezančeky), pokrájajte ich naozaj na malilinké kúsočky (ja na obrázku ich mám veľké, treba ozaj treba aby boli malé), dáme ich na plech a mierne vyhriatej rúre ich usušíme, ak sa vám ešte zdajú veľké tak ich trochu rukami pomrvte a potom zmiešame s nahrubo postrúhaným syrom..... a nasledovný postup je : mäso namočíme do cestíčka, potom šupneme do syrovej zmesi, popritláčame a vysmážame na väčšom množstve oleja, najskôr sprudka opečieme a potom pomaly dopekáme |
 |
najlepšie sa k rezníkom hodia varené zemiaky alebo zemiaková kaša... my sme mali ryžu a varené zemiaky s maslom..... a |
 |
zeleninovým šalátom (uhorka, paradajka, paprika, cibuľa) ochutený soľou, cukrom a octom na sladkokyslo.... Dobrú chuť!! |