Galaktobureko – GALAKTOMPOUREKO
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
120g detskej krupice
1kg cukru
4 vajcia
1kg teplého mlieka
strúhaná pomarančová kôra
250g masla
pár kvapiek citrónovej šťavy
500g lístkového cesta
POSTUP PŘÍPRAVY
PLNKA : Šľahajte dohromady detskú krupicu, 300g cukru a vajcia. Zmes dajte do hrnca a za
stáleho miešania prilievajte po troche teplé mlieko. Nechajte niekoľkokrát prejsť varom,
ale neprestávajte miešať. Ku koncu pridajte pomarančovú kôru.
Listy cesta dôkladne natrite maslom. Na vymazaný plech dajte polovicu cesta tak, aby
okraje presahovali. Na cesto nalejte krém a prekryte ho cestom, ktoré presahuje okraje.
Na neho potom dajte zvyšok listov cesta. Na povrchu si nožom naznačte porcie. Pečte v
stredne vyhriatej rúre 1 hodiny. Medzitým si pripravte sirup: Spolu so zbytkom cukru
zvarte 250g vody a citrónovú šťavu ( varte asi 5 minút ). Sirup nalejte na galaktobureko.