Marinovane kuracie kusky s maslovo-spenatovymi haluskami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vacsie kuracie prsia, 2 KL grilovacieho korenia (pouzila som Vitanu- je uplne skvela), 3 PL oleja, 1 pohar polohrubej muky, 1 pohar detskej krupice, 1 vajce, sol, cca 140 g cerstveho spenatu, 100 - 120 g masla, 2 struciky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je neskutocne dobra papkanica. Nedavno som to jedla v Prahe a tak mi to strasne zachutilo, ze som to skusila urobit doma podla pamati.Vydarilo sa na jednotku a manzel iba spokojne odfukoval. To bolo pre mna najvacsim ocenenim:).

masko nakrajame na hrubsie rezance, ochutime grilovacim korenim, polejeme 3 PL oleja, premiesame a odlozime do chladnicky
spenat umyjeme a nechame odkapat
maslo rozpustime a podusime na nom spenat. Pred koncom pridame prelisovany cesnak
1 pohar polohr. muky zmiesame s 1 poharom detskej krupice, pridame 1 vajicko, trochu vod (asi 1/2 pohara), soli a vymiesame cesto. cesto nema byt ani riedke ani privelmi huste
do vriacej vody cez haluskar nahadzeme halusky. Ked nam vyplavaju na povrch su uvarene. Halusky maju byt take tvrdsie. Scedime, premyjeme
scedene odkvapkane halusky pridame do spenatovo-maslovej masy a premiesame. Ak je potrebne dochutime troskou soli
na panvici opecieme marinovane kuracie kusky
masko je za desat minut hotove
a mozeme servirovat