Ryzovo-tuniakova natierka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 konzerva tuniaka vo vlastnej stave, 1/2 pohara ryze,1 PL olivoveho oleja, 3-4 nakladane uhorky, 1 mensia cibula, 6 PL majonezy (alebo 3PL majonezy a 3PL kyslej smotany), sol , biele ml. korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tato natierka je trochu takej kyslejsej konzistencie. Je potrebne ju odlozit do chladnicky, aby sa trochu "schladila" a aby sa dobre prepojili chute. Nabuduce este pridam aj trochu konzervovej kukurice a kvoli farbe trochu nakladanej kapie. Mozno aj kvapku kecupu:). Zaver hodnotenia: jednoduche, rychle a netradicne. No a chutilo nam!

ryzu oplachneme a nechame odkvapkat
uvarime v mierne osolenej vode, do ktorej pridame 1 PL olivoveho oleja
kym sa nam ryza za obcasneho premiesania uvari, tak si pripravime nadrobno nakrajanu cibulu a uhorky
do uvarenej, vychladnutej ryze primiesame cibulu a uhorky
potom pridame tuniaka bez stavy
premiesame, dochutime solou, bielym ml. korenim a odlozime do chladnicky "schladit"-odlezat, aby sa nam pekne prepojili chute:)
servirujeme so zeleninou
xxx