Ryzovo-tuniakova natierka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 konzerva tuniaka vo vlastnej stave, 1/2 pohara ryze,1 PL olivoveho oleja, 3-4 nakladane uhorky, 1 mensia cibula, 6 PL majonezy (alebo 3PL majonezy a 3PL kyslej smotany), sol , biele ml. korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tato natierka je trochu takej kyslejsej konzistencie. Je potrebne ju odlozit do chladnicky, aby sa trochu "schladila" a aby sa dobre prepojili chute. Nabuduce este pridam aj trochu konzervovej kukurice a kvoli farbe trochu nakladanej kapie. Mozno aj kvapku kecupu:). Zaver hodnotenia: jednoduche, rychle a netradicne. No a chutilo nam!
 |
ryzu oplachneme a nechame odkvapkat |
 |
uvarime v mierne osolenej vode, do ktorej pridame 1 PL olivoveho oleja |
 |
kym sa nam ryza za obcasneho premiesania uvari, tak si pripravime nadrobno nakrajanu cibulu a uhorky |
 |
do uvarenej, vychladnutej ryze primiesame cibulu a uhorky |
 |
potom pridame tuniaka bez stavy |
 |
premiesame, dochutime solou, bielym ml. korenim a odlozime do chladnicky "schladit"-odlezat, aby sa nam pekne prepojili chute:) |
 |
servirujeme so zeleninou |
 |
xxx |