Hubové fašírky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Huby (najlepšie nejakú zmes, môže byť aj mrazená), rohlíky, vajcia, cesnak, vegeta, soľ, strúhanka, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pozri obrázkový postup.

Namočíme rožky do horúcej vody a necháme ich napučať.
Do misky si dáme vyžmýkané rožky, huby nakrájané na kúsky, vajcia, prelisovaný cesnak, vegetu a podľa chuti soľ.
Všetky suroviny dobre premiešame.
V strúhanke obaľujeme malé placky. Cesto sa Vám možno bude zdať rozoberacie, ale po opražení bude držať spolu.
Vyprážame v oleji z oboch strán.
Fašíročky vyberáme na kuchynské utierky, aby zbytočný olej vytiekol (nie sú potom také mastné). Podávame so zemiačikmi a cesnakovou omáčkou. Omáčka: pretlačíme jeden až dva strúčiky cesnaku do jednej kyslej smotany, trochu prisolíme a zamiešame.