Hubové fašírky.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Huby (najlepšie nejakú zmes, môže byť aj mrazená), rohlíky, vajcia, cesnak, vegeta, soľ, strúhanka, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY
Pozri obrázkový postup.
 |
Namočíme rožky do horúcej vody a necháme ich napučať. |
 |
Do misky si dáme vyžmýkané rožky, huby nakrájané na kúsky, vajcia, prelisovaný cesnak, vegetu a podľa chuti soľ. |
 |
Všetky suroviny dobre premiešame. |
 |
V strúhanke obaľujeme malé placky. Cesto sa Vám možno bude zdať rozoberacie, ale po opražení bude držať spolu. |
 |
Vyprážame v oleji z oboch strán. |
 |
Fašíročky vyberáme na kuchynské utierky, aby zbytočný olej vytiekol (nie sú potom také mastné). Podávame so zemiačikmi a cesnakovou omáčkou. Omáčka: pretlačíme jeden až dva strúčiky cesnaku do jednej kyslej smotany, trochu prisolíme a zamiešame. |