Cesnakový bôčik pre mlsné jazýčky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kúsok odkosteného bôčika, cesnak, cibuľu, červenú mletú papriku, olej, vodu, bobkový list, soľ, čierne a nové korenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pozri obrázkový postup.

Umyjeme si bôčik v studenej vode (ak je s kosťou, odstránime ju).
Pripravíme si cesnak, cibuľu, bobkový list a korenie.
Všetko dáme spolu variť do hrnca s vodou a pridáme 2 polievkové lyžice soli.
Varíme do mäkka, na malom plyne (asi 1,5hodiny). Potom mäsko vyberieme a necháme vychladnúť.
Cesnak (asi 3-4 kúsky) prelisujeme cez lis alebo rozpučíme nožíkom (vtedy dosť strieka šťava, tak ja radšej lisujem), pridáme trošku (čajovú lyžičku) oleja a červenú papriku.
Zmes premiešame.....
.....a natrieme na bôčik. Potom ho ešte na chvíľu (pred jedením) uložíme do chladničky, aby viac stuhol. Ku žemličke alebo chlebíku je fajnýýýýý.
P.S. To mala byť moja večera. Nakoniec sa mi ju môj takmer dvojročný syn pokúsil spráskať celú. Bez žemličky, ako inak.