Piškótová roláda s kokosovým krémom, rafaelom a jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 80g práškového cukru, 90g hladkej múky Krém: 300g mäkkého masla, 50ml konzervovaného kokosového krému, 500g práškového cukru, 500g tvarohu (jemného, treného), jahody + jahody na ozdobu, strúhaný kokos na ozdobu ešte rafaelo (nemusí byť) ospravedlňujem sa za obrázok ja som koláč piekla dávnejšie takže som niaky našla na internete

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: vyšlaháme žľtky s polkou cukru do peny a odložíme
v druhej miske vyšlaháme bielky s druhou polkou cukru a troškou soli - dotuha, ale dajte pozor aby sneh nebol úplne suchý

dalej zmiešame vyšlahané žľtky so snehom a primiešame múku, zmes rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do trúby na 200stupňov, pečieme asi 5min dozlatova.
Upečené cesto vytiahneme a keď trochu vychladne dáme ho na utierku a zrolujeme

Krém: vsetky ingrediencie dokopy zmiešame (okrem jahôd) a necháme na chvíľu v chladničke
potom krém rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame pokrájané jahody (asi hrsť podľa toho koľko ich tam chcete)

Cesto rozvinieme potrieme kreémom a zase stočíme. Zvyšný krém nanesieme na roládu, nadekorujeme s plátkami jahôd a rafaelom a ešte posypeme kokosom.

S tym rafaelom je to naozaj "pohádka" vrelo odporúčam
koláč všetkým veľmi chutil zjedol sa raz-dva

ked nemáte jahody čo sa raz stalo aj mne skúste použit iné ovocie napr. ja som skúsila maliny, červené ríbezle a aj marhulky a chutilo to skvele aj ked jahody sú jahody ;)