Medová krémeška



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

v postupe prípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

500g HL múky, 150 g prášk. cukru, 2 celé vajíčka, 2 žĺtka, 2 PL medu, 100 g masla a 2 KL sody bikarbony.
postup: všetko spolu zmiešame, rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme a upečieme na papieri na pečenie. Pečieme krátko, asi 5 min, ja zvyknem pri teplote 180C. cesto rýchle zhnedne.
Suroviny na krem:
250g masla, 100 g kryšt. cukru, 50 g prášk.cukru, 1 l mlieka, 2 ks zlatý klas, 2 PL HL múky, 3 žltky, 2 smotany alebo 2 šľahačky v prášku + 3 dl mlieka (alebo podľa návodu), 2 ks vanilkový cukor
3/4 l mlieka dáme variť s kryšt. cukrom a vo zvyšku rozmiešame žltky, múku, zlaté klasy a uvaríme hustú kašu. V mixéri vyšľaháme maslo, prášk. cukor a vanilkový cukor. Po lyžičiach pridávame do vlažna vychladnutú pudingovú masu a necháme šľahať aspon 5 min do peny. Plnkou natrieme plát na plechu, na plnku rozotrieme vyšľahanú šľahačku, a na vrch dáme 2.plát. Krájame na druhý den. Zdobíme: polejeme čokoladou, alebo čokoládu lejeme tenkým prúdom krížom krážom alebo len posypeme prášk. cukrom.