Krídelká v marináde



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 kuracích krídel Na marinádu: 2 vajcia 4 PL sójovej omáčky 1 PL kečupu 1/2 PL plnotučnej horčice 2 strúčiky cesnaku štipku mletého muškátového orieška 1 KL nového korenia 2 PL oleja 2 ČL sušeného rozmarínu 2 PL oleja soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie krídla umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a trocha osolíme.

Vo väčšej mise vidličkou dobre rozšľaháme vajcia, sójovú omáčku, kečup, horčicu, roztlačený cesnak, štipku muškátového orieška, nové a mleté korenie podľa chuti. Do pripravenej marinády vložíme kuracie krídla, premiešame a necháme aspoň 6 hodín, najlepšie však cez noc, odstáť.

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme do nej odležané krídla aj s marinádou tak, aby sa krídla neprekrývali. Posypeme sušeným rozmarínom, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút. Potom misu odokryjeme, teplotu zvýšime na 220 °C a pečieme ešte asi 10 až 15 minút na chrumkavo. Podávame s chlebom a kyslými uhorkami alebo s dusenou ryžou.

Kridelka este pred pečením zaliate marinádou. je to skvela mnamka ktorá chutí za studena aj aj teplá
Marináda