Tvarohová torta s broskyňami
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
750 g jemný tvaroh, 2 vanilky, 2 vanilkové pudingy-prášok, 2 vajíčka - rozdeliť na žĺtka a bielka zvlášť, šťava z 1 citróna, 200g kryšt.cukor, 125 ml mlieko, maslo na vymastenie formy, 7 dcl pohár broskýň, 1 PL zlatý klas - prášok
POSTUP PŘÍPRAVY
- príprava prostá, chuť vynikajúca ... a prosím pekne ... táto torta je pečená ... čo ma úplne prekvapilo ... ale tá chuť je úplne super - neskutočne tvarohová, ... ja som ani nestačila finálne foto pred konzumáciou :)))
|
- vymiešame spolu žĺtka, pudingové prášky, tvaroh, vanilky, mlieko, citrónovú šťavu |
|
- do snehu z bielkov zapracujeme po troche cukor - nemala som ho úplne rozpustený, ale konzistencia bola už dosť hustá a v rúre sa to aj tak rozpustilo |
|
- vyšľahané bielka postupne pridávame do tvarohovej zmesy - to už som premiešavala opatrne vareškou |
|
- zamiešané vylejeme do maslom vymazanej formy a dáme piecť pri teplote 170 stupňov na caa 45-50 min - treba sledovať /v polovici pečenia ho zakryjeme papierom na pečenie, aby povrch neprišmahol - ako mne :))- lebo ja som na ten papier zabudla/ |
|
- upečené - cesto sa nám takto nafúkne .............................. no ... ja som to mala trošku povedzme prišmahnuté , keďže som zabudla na ten papier - ale až také desivé to zasa nebolo :))) |
|
- a po miernom vychladení nám cesto znova trochu klesne |
|
- na vychladené poukladáme broskyne |
|
- z kompótovej šťavy- mala som jej 1/4 l a z 1 PL zlatého klasu uvaríme želé .... kto má čerstvé ovocie vyrieši to potravinárskym želé |
|
- uvarené |
|
- popolievame ovocie a dáme chladiť - najlepšie na noc do chladničky |
|
- normálne sme sa toho nevedeli dojesť .. aj bolo málo nakoniec :( |