Tvarohová torta s broskyňami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g jemný tvaroh, 2 vanilky, 2 vanilkové pudingy-prášok, 2 vajíčka - rozdeliť na žĺtka a bielka zvlášť, šťava z 1 citróna, 200g kryšt.cukor, 125 ml mlieko, maslo na vymastenie formy, 7 dcl pohár broskýň, 1 PL zlatý klas - prášok

POSTUP PŘÍPRAVY

- príprava prostá, chuť vynikajúca ... a prosím pekne ... táto torta je pečená ... čo ma úplne prekvapilo ... ale tá chuť je úplne super - neskutočne tvarohová, ... ja som ani nestačila finálne foto pred konzumáciou :)))

- vymiešame spolu žĺtka, pudingové prášky, tvaroh, vanilky, mlieko, citrónovú šťavu
- do snehu z bielkov zapracujeme po troche cukor - nemala som ho úplne rozpustený, ale konzistencia bola už dosť hustá a v rúre sa to aj tak rozpustilo
- vyšľahané bielka postupne pridávame do tvarohovej zmesy - to už som premiešavala opatrne vareškou
- zamiešané vylejeme do maslom vymazanej formy a dáme piecť pri teplote 170 stupňov na caa 45-50 min - treba sledovať /v polovici pečenia ho zakryjeme papierom na pečenie, aby povrch neprišmahol - ako mne :))- lebo ja som na ten papier zabudla/
- upečené - cesto sa nám takto nafúkne .............................. no ... ja som to mala trošku povedzme prišmahnuté , keďže som zabudla na ten papier - ale až také desivé to zasa nebolo :)))
- a po miernom vychladení nám cesto znova trochu klesne
- na vychladené poukladáme broskyne
- z kompótovej šťavy- mala som jej 1/4 l a z 1 PL zlatého klasu uvaríme želé .... kto má čerstvé ovocie vyrieši to potravinárskym želé
- uvarené
- popolievame ovocie a dáme chladiť - najlepšie na noc do chladničky
- normálne sme sa toho nevedeli dojesť .. aj bolo málo nakoniec :(