
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
700 ml ZÁKLADNÉHO HYDINOVÉHO VÝVARU alebo vývar z dvoch kociek slepačieho bujónu 100 g jemného arašidového masla 1 lyžička karí korenia 4 žĺtky z veľkých vajec 250 ml šľahačkovej smotany čerstvo zomleté čierne korenie soľ podľa chuti 2 lyžice anjemno pokrájanej pažitky
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Základný hydinový vývar dáme do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme arašidové maslo a karí korenie. Dôkladne premiešame.
2. Žĺtky a šľahačkovú smotanu rozšľaháme vidličkou, potom do nej pridáme trichu hydinového vývaru ochuteného arašidovým maslom.
3. Žĺtkovo-smotanovú zmes vlejeme do vývaru ochuteného arašidovým maslom a miešame na veľmi slabom ohni, kým polievka nezhustne. Ak treba, dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a troškou soli, ale polievka by aj bez toho mala byť dosť slaná, pretože hydinový vývar aj arašidové maslo sú solené.
4. Podávame v bujónových miskách a okoreníme na jemno pokrájanou pážitkou.
Príprava: 20 minút.