*♥*Celozrnné žemličky*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dg polohrubej múky, 10 dg grahamovej múky, 5 dg pomletých pšeničných vločiek, 5 dg pšeničných klíčkov, 1/4 l vlažného mlieka, 1/2 dl piva, 1 PL octu, 3 PL slnečnicového oleja, 1 PL kryšt.cukru, 2 čL soli, rasca, ľanové semienka, 3/4 kocky kvasníc

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx

Do misy preosejeme polohrubú múku, pridáme grahamovú, klíčky a rozmixované pšeničné vločky. Rukou všetko premiešame. V múke urobíme priehlbinu, vlejeme do nej vlažné mlieko, cukor a rozdrobíme tam kvasnice. Keď kvasnice nabehnú, pridáme aj ostatné ingrediencie a zamiesime. Cesto necháme vykysnúť na dvojnásobok, na pomúčenej doske ho rozdelíme na 4 časti,
sformujeme do bochníkov a necháme ešte chvíľu na pokoji zakryté utierkou.
Po 10 minútach bochníky prekrojíme opäť na štvrtiny a sformujeme bochníčky.
Narežeme ich buď nožom alebo formičkou a dáme na plech s PNP ešte kysnúť.
takto
kysnú na plechu s PNP
Nakysnuté potrieme vodou, posypeme semienkami a soľou. Dáme piecť na 180°C, upečené máme v priebehu 12 minút.