Trený koláč s banánmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prísady na prípravu 1 bábovkovej alebo vencovej formy: 100 g masla (najlepšie Rajo) 4 stredne veľké zrelé banány 0,1 l šlahačkovej smotany 3 vajcia 250 g práškového cukru 1 tyčinka vanilky 400 g polohrubej múky 100 g pomletých lieskovcov 1 balíček prášku do pečiva 100 g jemnej čokoládovej polevy

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
1. Maslo roztopíme. Banány ošúpeme, popučíme vidičkou a pomiešame so šlahačkocou smotanou. Vajcia vymiešame s cukrom dopenista, vanilku pozdĺžne rozkrojíme, dreň vyškrabeme a pridáme k vyšľahaným vajciam. Múku zmiešame s pomletými orieškami a s práškom do pečiva a po polievkových lyžiciach spolu s roztopeným maslom pridáme do vaječnej hmoty. Do cesta zapracujeme banánovú kašu.

2. Rúru predhrejeme na 180 C. Formu dobre vymastíme maslom a posypeme žemľovou strúhankou, naplníme cestom, hladko zarovnáme a koláč pečieme 1 hodinu a 15 minút.

3. Polevu vo vodnom kúpeli (alebo v mikrovlnke v hrnčeku) roztopíme a banánový koláč ňou polejeme. Podľa chuti posypeme posekanými pistáciovými orieškami.

banány