Letná tekvicová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

dužina aj s jadierkami z jednej tekvice, koreňová zelenina, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Zvýšila sa vám dužina z tekvice a neviete čo s ňou? Môžete vyskúšať túto ľahučkú letnú polievku, ktorá je vlastne len vývar zo zeleniny. Príijemne osvieži a u nás sa varí už roky rokúce celé leto. Je to to isté ako mäsový vývar, len namiesto mäska dáme dužinu z tekvice.
Postup je veľmi jednoduchý. Do hrnca dáme variť očistenú zeleninu spolu s dužinou a jadierkami z tekvice. Odporúčam dať dosť zeleniny, aby mala polievka správnu chuť. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme kým zelenina nezmäkne. Potom polievku scedíme (aby sme sa zbavili dužiny a jadierok) zeleninku dáme naspäť do hrnca, dochutíme, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a môžeme papať.