
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 1/2 hrnčeka polohrubej múky 2 lyžičky kypriaceho prášku 2 lyžice vriacej vody 1/2 hrnčeka mlieka 3 žľtky 1/2 hrnčeka práškového cukru 80 g masla,rastlinného tuku 1/2 hrnčeka práškového cukru do bielkov 3 bielky čerstvé slivky škorica tuk na potretie formy strúhanka na vysypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Maslo roztopíme.Strednú tortovú formu hojne potrieme tukom a vysypeme strúhankou.Žľtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista.Do misky preosejeme múku,zalejeme vriacou vodou/doležité/ ,po minúte pridáme mlieko a všetko premiešame/najlepšie robotom pri stredných otáčkach/ .Keď zmes vymiešame dohladka ,za stáleho miešania pridáme vymiešané žľtky ,roztopené maslo a kypriaci prášok .Miesime, kým nezískame hladké a lesklé cesto.Preložíme ho do pripravenej formy,vložíme do teplej rúr y,ale nie horúcej rúry a pečieme pri 160.Zľahka upečený korpus vyberieme a necháme chladnúť.Na vychladnuté cesto poukladáme veľmi husto polovice sliviek,jemne posypané škoricou,prikryté tuhým snehom z bielkov a práškového cukru a vrátime do teplej rúry. Teraz pečieme pri 110-120 a pri pootvorených dvierkach asi na 1 cm približne 20 min.,kým sa sneh trochu vysuší.
Ja som dala potom na vrch ako dekoráciu granko..no a chuť tá bola mňam a môj manžel ho chce teraz každý deň:))
![]() |
takto vyzerá z boku:)) |