Čučoriedkový cheesecake- BOMBA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KORPUS: grahamové keksíky a masielko roztopené
PLNKA: čučoriedky, 4vajíčka, 1 kyslá smotana, neochutený syr- najlepšie philadelphia(cca 500g), citrónová aróma alebo akákoľvek (ktorá chutí)
POSTUP PŘÍPRAVY
Príprava klasická ako pri minulom cheeseaku - len s malými úpravami.
Roztopené maslo dáme dokopy s rozmixovanými keksíkmi, vytvoríme lepkavú hmotu- tou vystelieme tortovú formu- môžme dať korpus len na spodok alebo vytiahnuť aj po bokoch- dáme na 10min zapiecť- je potom chrumkavejší!
Do väčšej misky dáme philadelphiu (príp. neochutené pomazánkové maslo), mixujeme na najnižších obrátkach, pridáme kyslú smotanu, nech sa pekne všetko spojí; postupne pridáme vajíčka- po jednom, nešľaháme dlho, aby sme vajíčka nerozmixovali; vznikne nám krásna hladká hmota, ktorú vylejeme do pripravenej tortovej hmoty.
Ja som tentokrát robila čučoriedkový cheesecake, takže do vyšľahanej zmesi som zamiešala jemne čučoriedky, vyliala do formy a ešte posypala čučoriedkami.
Pečieme na strednej mriežke prvých 10minút na 200 stupnoch, potom znížime na 170 a pečieme podľa potreby-30 až 50minút. Správnosť zistíme tak, že keď zatriasieme formou,stred by sa mal trocha triasť, ako želatína/rôsol.
A už len degustovať.
 |
Toto potrebujeme. |
 |
mňami |
 |
keksíky rozmixujeme |
 |
roztopíme maslo |
 |
spojíme s keksíkmi |
 |
korpus |
 |
všetko spolu vymixujeme |
 |
pridáme po jednom vajíčka |
 |
hladká zmes |
 |
pridáme čučoriedky |
 |
dáme piecť- tentokrát bez vodného kúpeľa |
 |
krásne zlatý |
 |
nevedela som sa dočkať, kedy ochutnám |
 |
a takto vyzerá po noci strávenej v chladničke |
 |
je dobré to nechať vychladiť aspoň 8hodín |
 |
mňamka neskutočná- dobrú chuť |