Podarila sááááá - TORTA PRSIA s prekvapením :o))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 250g hladká múka, 1 prášok do pečiva, 4 vajíčka, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, kakao + alkohol do " vajíčka / od kinderka PLNKA: fľaša jahodového džemu, 350g masla, 200g čokolády na varenie, ovocie - ja som dala banány MODELOVACIA HMOTA z marshmalow cukríkov : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1827 - ja som pre istotu robila z dvojitej dávky + Solamyl + kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO som urobila podľa tohto receptu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5760 + aj návod ako ísť na tortu :o))
Vychladnuté cesto prekrojíme a natrieme džemom - ja milujem kombináciu jahodového džemu a čokoládovej plnky. Natrieme čoko krémom a poukladáme ovocie, potom postup podľa návodu v recepte na cesto.

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, necháme vychladiť na izbovú teplotu. Maslo si vyšľaháme do peny a zašľaháme čokoládu. Netreba prisladzovať, je to akurát. Nechutnajte to, lebo inak Vám neostane na tortu!!!! :O))

MODELOVACIA HMOTA: postupujeme podľa návodu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1827 Ja som si cukríky rozstrihla na 2 časti - bielu a ružovú a urobila som 2 hmoty. Nevadí ak na bielej časti ostane aj trocha ružovej, aspoň je to prirodzenejšia farba tela...Do ružovej som pridala aj trocha červeného farbiva z tuby / tá ktorá je určená na ozdobovanie, ale netreba to.../
Potom si hmotu rozvaľkáme na Solamyle / potom sa to tak nelepí /...dajte si ho aj na valček, pôjde to ľahšie. Vyvaľkané "cesto" sa ľahko trhá, ak môžete radšej si zavolajte pomoc. Vyvaľkajte si hmotu na veľkú časť, aby prekryla celú tortu a kraje odrežte. Predtým ako budete hmotu dávať na tortu ju potrite čoko krémom, alebo aspoň džemom!!! Odporúčam krémom...
Z bielej časti som urobila telo, z ružovej top a hnedej dvorce a bradavky.
Z ružovej časti si vykrojte top, vyzdobte podľa fantázie, ja som ho zabudla povykrajovať / malými formičkami...podľa fantázie /.
Hnedá hmota - zobrala som si trocha hmoty, pridala saom kakao a poriadne prehnietla, aby to malo hnedú farbu - vykrojíme dvorec formičkou a dotvarujeme bradavky :o)).
Hotovú tortu sa nebojte očistiť od Solamilu vlhkou žinkou....

Každému chlapovi od 18 rokov sa isto zavďačíte. Držím päste a pevné nervy / ja som dve noci nespala či sa mi podarí :o))) /.

ĎAKUJEM všetkým kočkám, ktoré má inšpirovali:
Andrea H. (jessie.31) ID 18276
miriam v. (mirocka1) ID 18717

na reze