Žiarske rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

I.cesto: 10 žĺtkov, 25 dg práškového cukru, 2 polievkové lyžice vody, 20 dg hrubej múky, 5 dg kakaa, 1/2 balíka prášku do pečiva II.cesto: 5 bielkov,6 polievkových lyžíc práškového cukru, 5 žĺtkov, 8 zarovnaných polievkových lyžíc hrubej múky, ¼ balíka prášku do pečiva Plnka: 2 dl mlieka, 30 dg kryštálového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, 30 dg mletých orechov 37,5 dg masla. Lekvár, najlepšie ríbezľový

POSTUP PŘÍPRAVY

***

I. cesto: vyšľaháme si žĺtka s práškovým cukrom a s vodou
zľahka zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom
cesto rozdelíme na dve časti a upečieme dva tmavé pláty pri 220 st. C asi 7 minút.
II.cesto: z bielkov vyšľaháme sneh, zašľaháme cukor a po jednom žĺtka. Zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva a upečieme 1 žltý plát pri teplote 200 st. C
Plnka: rozvaríme si mlieko s cukrom
do vriaceho mlieka zamiešame orechy. Po vychladnutí dobre vymiešame s maslom.
Tmavý plát potrieme orechovou plnkou. Priložíme žltý plát, ktorý je vopred natretý z obidvoch strán lekvárom, natrieme na to orechovú plnku a prikryjeme druhým tmavým plátom a mierne zaťažíme. Potom natrieme zvyšok orechovej plnky, posypeme mletými orechami a ozdobíme čokoládou.