Sedliacke Fondue

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 gulatý bochník chleba, 45dkg oravská slanina, 3 krabice syra Karička, 1 červená a 1 zelená paprika, zelená pažitka, 1 kyslá smotana, olej, čierne korenie a vegeta.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bochníka chleba odrežeme vršok, chlieb vydlabeme. Pokrájame slaninu na prúžky a osmahneme na oleji. Zmiešame smotanu a syr, pridáme pokrájanú papriku, pažitku, vychladenú slaninu a vegetu. Všetko dôkladne premiešame.
Tukom zo slaniny vytrieme chlieba zvnútra aj zvonku, naplníme zmesou a položíme na pomastený plech. Vedľa môžeme položit ešte "vydlabance", které sme predtým pokvapkali tukom zo slaniny.
Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre.
Je sa bez prílohy a bez príboru, láme sa rukami a zapíja suchým bielym vínom.