hríbové melence - recept mojej starej mamy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Táto polievočka je skvelá, varievala ju moja babka, ktorá má už 86 rokov a vždy bola super....

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže... na oleji speníme cibuľku, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, nakrájané hríby (najlepšie čerstvé alebo mrazené, ale dá sa variť aj zo sušených), trochu červenej papriky, posolíme, pokoreníme, zalejeme vodou, pridáme strúčik cesnaku a dáme variť.
Kým sa nám to varí, pripravíme si melence (alebo drobce, alebo rajbaničku, každý to nazýva inak) z vajíčka a polohrubej múky, prípadne pridáme trošku vody. Urobíme tuhé cesto tak, aby sa dalo strúhať na hrubom strúhadle.
Keď máme zemiaky s hríbikmi uvarené, nastrúhame do polievky melence. Zahustíme ju zápražkou z trochy oleja a múky a nakoniec pridáme petržlenovú vňať.