Dobrá pizza



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 2 hrubšie alebo 3 tenšie 23 cm pizze: 7g sušených kvasníc, 1 lyžičku vegety, 1/2 lyžičky cukru, 1 hrnček teplej vody, 2 1/2 hrnčeka hladkej múky ( 1 hrnček-250 ml), 2 lyžice oleja, papier na pečenie Na pizzu: 3 paradajky, 3 struky cesnaku, bazalka naj.čerstvá alebo mrazená, trochu pálivej papričky, soľ, pikantná saláma, 1 vajce, 1 kápia, olivy, kapary, strúhaný syr tvrdý alebo aj makký ako sú trojholníčky Na pizzu možete použiť to načo máte práve chuť, doložitý je paradajkový základ.

POSTUP PŘÍPRAVY

V múke rozmiešame droždie, pridáme vegetu, cukor, olej a teplú vodu. Urobíme si cesto a necháme ho asi 20 min. kysnúť. Pokrájame si paradajky na menšie kúsky, pridáme posekanú bazalku, pretlačený cesnak, trochochu pálivej papričky a soľ. Všetko spolu dobre premiešame, aby to malo tochu pikantnú chuť. Nakrájame si salámu na kocky, kápiu zase na krúžky. Nastrúhame si syr alebo si podelíme makky syr na plátky. Do malých mištičiek si pripravíme kapary a olivy, lepšie sa nám potom pracuje ak si všetko podelíme do menších mištičiek.
Vykysnuté cesto si na pomúčenej doske rozdelíme na 2 alebo 3 šasti a každú vyvaľkáme na 23 cm. Na okrúhlu formu na pizzu dáme papier na pečenie a prenesieme cesto, okraje trochu nadvihneme a povrch potrieme olejom (hlavne boky) a troškou kečupu. Na povrch dˇalej dáme posekané paradajky, salámu, kápiu, olivy, kapary, do prostriedku dáme surové vajíčko a všetko posypeme syrom.
Formu s pizzou dáme do vyhriatej rúry 200-210 C na 30 min. a potom už len dobrú chuť.

Pripraviť si všetko čo nám treba.
Po dekorácii.
Takto sa to upieklo.
Potom sa to všetko pojedlo.