Tekvicová bábovka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 200g očistenej postrúhanej tekvice, 2 vajcia, 100 ml oleja, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 200g cukru, 2 PL kakaa, trochu pomletých lieskových alebo iných orechov, trochu hrozienok, 200g polohrubej múky / môže byť aj zmes celozrnnej a polohrubej / , trochu škorice či škoricový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Receptík je z toho istého cesta ako som popísala v Tekvicovo tvarohovom koláči, takže všetko spolu zmiešam bez kakaa- časť cesta asi polovicu nalejem do vymazanej olejom a kokosom vysypanej formy na bábovku, do druhej časti dám kakao, vidličkou vrstvy premiešam raz dookola a dám piecť na 180°C asi 40 minút- skúsim cesto špajdlou, no a opäť som servírovala pocukrované, s lyžicou smotanového jogurtu a ovocím nakrájaným, bábovička je mäkkučká, až sa syn čudoval, či sa mu podarí odkrojiť.
Nuž tento rok sme zasadili toľko tekvíc, že hľadám inšpirácie, čo z nich variť, piecť, kde sa dá- nátierky, prívarky, slané i sladké koláče, placky, polievky, nákypy....Proste máme mesiac tekvice, nuž ale dá sa to, ak by bol záujem, rada rozpošlem na e-mailíky. Tak dobrú tekvičkovú chuť!