JABLKOVÁ (CUKETOVÁ) BÁBOVKA bez tuku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1 PDP(prášok do pečiva), 200g polohrubej múky (celozrnná špecial-stredná), 3 veľké nahrubo postrúhané jablká (1 cuketa - cca 25cm, oškrábaná, postrúhaná nahrubo), 1 ČL škorice, hrsť hrozienok, hrsť potlčených orechov, na hrot noža soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Z cukru, vanilky a žĺtkov vymiešame piškót. Múku zmiešame s PDP a škoricou. Jablká (cuketu) si nastrúhame na hrubom strúhadle. Striedavo pridávame do piškótu postrúhané jablká (cuketu) spolu so šťavou a múkovú zmes. Nakoniec primiešame (nie šľahačom) tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so štipkou soli. Pridáme hrozienka a orechy. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej forme pri teplote 180°C cca 1 hodinu. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a ňami-ňami. Dobrú chuť!!!