Škoricové trojuholníky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g hladká múka špecial * 1 kocka droždia * 3 dcl mlieka * 1 dcl oleja * 2 PL cukru * 1 KL soľ _____ maslo (palmarin) * škoricový cukor * vajíčko na potretie
POSTUP PŘÍPRAVY
Pôvodný recept mám vo svojich receptoch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4142 ale skúšala som z tohto cesta troška iné variácie, no posúďte ako sa podarili :))
DOPLNENENIE: s cestom sa pracuje hneď, ale kľudne sa môže nechať na plechu podkysnúť, pred vložením do rúry.
 |
1/2 kg múky |
 |
kocka droždia |
 |
2 PL cukru, 1 KL soli |
 |
1 dcl oleja |
 |
3 dcl mlieka |
 |
vymiesime cesto |
 |
takto čista miska po ňom ostane |
 |
rozdelíme na 3 časti, z 1 tretiny som urobila klasické ako sú v pôvodnom recepte, z jednej slané (ktoré mám v receptoch) a z tretej tretiny som urobila škoricové trojuholníčky |
 |
rozvaľkáme |
 |
potrieme roztopeným maslom (ja som dala palmarín) |
 |
posypeme škoricovým cukrom |
 |
zrolujeme |
 |
krájame trojuholníčky |
 |
uložíme na plech s papierom, potrieme rozhabarkovaným vajíčkom |
 |
upečieme |
 |
toť hotové :) |