Škoricové trojuholníky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g hladká múka špecial * 1 kocka droždia * 3 dcl mlieka * 1 dcl oleja * 2 PL cukru * 1 KL soľ _____ maslo (palmarin) * škoricový cukor * vajíčko na potretie
POSTUP PŘÍPRAVY
Pôvodný recept mám vo svojich receptoch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4142 ale skúšala som z tohto cesta troška iné variácie, no posúďte ako sa podarili :))
DOPLNENENIE: s cestom sa pracuje hneď, ale kľudne sa môže nechať na plechu podkysnúť, pred vložením do rúry.
|
1/2 kg múky |
|
kocka droždia |
|
2 PL cukru, 1 KL soli |
|
1 dcl oleja |
|
3 dcl mlieka |
|
vymiesime cesto |
|
takto čista miska po ňom ostane |
|
rozdelíme na 3 časti, z 1 tretiny som urobila klasické ako sú v pôvodnom recepte, z jednej slané (ktoré mám v receptoch) a z tretej tretiny som urobila škoricové trojuholníčky |
|
rozvaľkáme |
|
potrieme roztopeným maslom (ja som dala palmarín) |
|
posypeme škoricovým cukrom |
|
zrolujeme |
|
krájame trojuholníčky |
|
uložíme na plech s papierom, potrieme rozhabarkovaným vajíčkom |
|
upečieme |
|
toť hotové :) |