Slivkové buchty s marcipánom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g hladkej muky * stipka soli * 1/2 cerstvych kvasnic (21g) * cca 200 ml vlazneho mlieka * 50 g zmaknuteho masla * 1 vanilkovy cukor * 1 vajicko * 15 vacsich sliviek * marcipan
POSTUP PŘÍPRAVY
Pri buchtach ma chyti vzdy taka nostalgia:)...predstavujem si tie nase zafulane detske tvare od praskoveho cukru u babky na dvore...bezstarostnost bytia...smiech......to vsetko sa vo mne vynoruje pri voni domacich buchticiek......" Podte si zaspominat so mnou ! "........:)
 |
V mlieku si rozmiesame kvasnice... |
 |
muku si zmiesame so stipkou soli,pridame vanilkovy cukor,mlieko s kvasnicami, vajicko,a maslo... |
 |
Tie stastnejsie vyuziju na spracovanie cesta pekarnicku,a tie menej stastne sa s tym popasuju same..ako ja:)..cesticko ma byt tak stredne tuhe,a nechame ho pekne hodinku kysnut.. |
 |
Za ten cas si umyjeme slivky.. |
 |
z jednej strany narezeme a vyberieme kostku...neprerezavame ich cele!!! |
 |
alebo cas,pokym nam cesto kysne vyuzijeme na kupu marcipanu,ako som to spravila ja..ale tuto variantu absolutne neodporucam..!!!vybrala som sa na 5 minutovy nakup ,ale stala sa z toho hodinova honba za marcipanom po 3 nakupnych centrach..citila som sa ,ako keby som zhanala diamant alebo nieco podobne...predavacky na mna pozerali s udivom: "marcipan??? no,to sme tu uz nemali dobre 3 roky" ...takze nakoniec som si po hodinovom snazeni vitazoslavne niesla domov ulovok , aspon v podobe 2 cokoladovych tyciniek s marcipanom...:):)
Ktore si nakrajme na 15 casti,alebo najlepsie 16,kedze marcipan prudko laka ku kostovke:) |
 |
a naplnime nimy slivecky... |
 |
Cesto nam medzicasom krasne nakyslo... |
 |
este si ho premiesime ,a rozdelime na 15 casti.. |
 |
z tych formujeme gulicky.. |
 |
rukou kazdu trosku "rozplaskneme":)...do stredu vlozime slivku,prehneme cez nu cesto... |
 |
a opat zagulame do gulicky.. |
 |
pekac si natrieme s rozpustenym maslom... |
 |
a buchticky nan ukladame tesne vedla seba..nechame este pokysnut 15 minut...a
pecieme pri 180 C cca 30 minut... |
 |
..po upeceni este za tepla posypeme skoricovym cukrom.. |
 |
..a ked trosku vychladnu,mozme sa pustit do degustovania a spominania:)
DOBRU CHUT! |