Moja prvá poťahovaná torta.....



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

.........z cukríkov. moc sa nevydarila, Pretože som ju mala málo stuhnutú a šmýkala sa mi po plnke :(( Ale napriek tomu bola výborná, kávová spapala sa celá :))

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: 10 vajec, 10 lyžíc kryš. cukru, 12 lyžíc polo múky, 1 a 1/2 prášku do pečiva a dve lyžičky rozpustnej kávy.
Bielka s cukrom vyšľahať do peny, potom postupne zašľahávať žĺtka a napokon jemne primiešať múku zmiešanú s práškom do pečiva a kávou. Rozdeliť do tortových foriem vymastených maslom a vysypaných hrubou múkou. Upiecť.
Plnka: 8 žĺtkov, 140 g práš. cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 40 g hladkej múky, 250 g masla a 120 ml silnej čiernej kávy /prefiltrovanej alebo instantnej/
Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 20 - 30 minút, kým nevznikne hustá kaša. Vychladnutú masu postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy /presné množstvo podľa konzistencie krému/. Korpus spolíme krémom a natrieme ním aj celý povrch torty. Ja som však použila dve maslá /500g/, aby som mala viac plnky.

Mne sa poťah na vrchnej torte roztrhol, musela so to kvetinkami schovať........
.........iný pohľad.............
...........ešte jeden............
.................a iný.................
.........posledný...........