Španielske kura s hubami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3-4 kuracie prsia, 300 ml kuracieho vývaru, 2 cibule nakrájané na kolieska, 150 ml červeného vína, šťava z dvoch pomarančov (alebo pomarančový džús), 1 PL worčester omáčky, 300 g šampiňónov nakrájaných na plátky, 2 PL hladkej múky zmiešanej s trochou soli a MČK, olivový olej, posekaná petržlenová vňať, soľ, MČK
POSTUP PŘÍPRAVY
Fantastické šťavnaté jedlo z jediného hrnca :)
 |
nakúpiť, prichystať... |
 |
Vo veľkej panvici rozohrejeme trochu oleja, vsypeme cibuľu a opekáme asi tak 10 minút dozlata a presunieme na tanier. |
 |
Kuracie prsia som nakrájala na menšie kúsky, poprášila som ich s múkou pomiešanou s korením. Vložíme do panvice a osmažíme zo všetkých strán. |
 |
Zalejeme vývarom, pridáme cibuľu, pomarančovú šťavu, vínko a worčester. Uvedieme do varu... |
 |
...a podusíme 30-45 minút, nech je mäsko mäkké. Vsypeme huby a dusíme ešte 5 minút. |
 |
Tesne pred podávaním posypeme petržlen. vňaťou. Ideálnou prílohou je ryža, ale my sme milovníci pyré :))) |