Jablkové krémové želatínové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 100 g práškového cukru, 100 g kryštálového cukru, 125 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 25 g solamylu. Náplň: 750 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu, 250 g tvarohu, 250 ml šľahačkovej smotany, 20 g želatíny, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 jablká.

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s múčkovým cukrom do peny. Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh. Potom obe hmoty spojíme a vmiešame múku s práškom do pečiva a solamylom. Plech vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Pečieme pri 200 C, upečené necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh dôkladne vymiešame, po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a dôkladne vyšľaháme. Pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu a dôkladne premiešame. Želatínu namočíme do 100 ml vody, rozpustíme a 1/2 ešte teplej nalejeme do pudinkovej náplne. Potom rovnomerne rozotrieme na korpus. Jablká umyjeme a nakrájame aj so šupkou na tenké plátky. Rozložíme ich v dvoch vrstvách na náplň a potrieme zvyšnou ešte teplou želatínou, v ktorej sme rozmiešali citrónovú šťavu. Necháme v chladničke stuhnúť a potom krájame na štvorce tak, aby každý mal nahore plátok jabĺčka.

Zdroj: časopis Vaříme