Teplý šalát *Farebné variácie*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

malé zemiaky*cibuľa*paprika-červená a zelená*cherry paradajky*pór*balkánsky syr*olivy menej doležité suroviny:sušené nakládané paradajky*čierne olivy

POSTUP PŘÍPRAVY

rýchly :))),zasýti.Vhodné na obed či večeru.

Ráno si uvaríme zemiaky v šupke.Čím menšie zemiaky,tým chutnejšie....
..zemiaky nešúpeme,necháme ich vychladnúť....
...rozrežeme na polovice,prípadne na štvrtinky....
...a ideme na to :)). Zemiaky aj so šupkou opečieme na pancici s olejom do zlatova...
...tie "zlaté" postupne vyberieme do misky....
...očistíme si cibuľu a nakrájame na osminky...
...na troche oleja orestujeme cibuľu,možme ju aj prikryť,aby rýchlejšie zmakla....
...k napoly makkej cibuli pridáme na kocky nakrájanú papriku....hodí sa zelená a červená,aby bolo farebnejšie,pridáme cherry paradajky a ja ešte ulietavam na sušených paradajkych naložených v oleji,tak aj tieto 3 kúsky...Všetko spolu opekáme....
...keď máme paradajky vráskavé,cíbuľu makkú tak do panvice pridáme opečené zemiaky....Premiešame a prehrejeme...
...do misy si nakrájame olivy,efektnejšie sú čierne,ja som mám zelené s papričkou,prerežeme ich napolovicu,nakrájame si pór a na kocky nakrájame balkánsky syr....
Panvičkovú zmes pridáme k nakrájanej zelenine do misy a premiešame....
...najlepšie chutí teplý.Musím napísať,ze jedol aj moj manžel,aj keď mu tam chýbalo maso :)).