Fazuľová konzerva s párkom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1/2 kg fazule;
1 kg paradajky;
1 kg papriky;
1 kg cibule;
1/2 kg párky;
1 deko;
2 dcl ocot;
2 1/2 dcl oleja;
20 dkg cukru;
2 PL sójová omáčka;
feferóny podľa chuti.
POSTUP PŘÍPRAVY
Fazuľu zvlášť uvaríme namäkko. Paradajky, papriky, cibuľu nakrájame a posypeme cukrom, preosiatym dekom, octom, olejom, sójovou omáčkou a všetko dusíme 20 minút. Potom pridáme uvarenú fazuľu a dusíme ešte 5-10 minút.
Sterilizujeme.
P.S.: Ak sa čudujete, kde sú párky :-)) tak nie sú napísané preto, lebo u nás sa to zvyklo zasterilizovať takto bez párkov a a tie sme si pridávali čerstvé uvarené do prihriatej konzervy. Ale kto chce, môže si ich pridať rovno do konzervy a zasterilizovať to tak. Párky sú však citlivé na teplo - všimnite si, aké sú napr. v konzerve "trenčiansky párok s fazuľou", také mazľavé, bez skusu.... Preto sme to robili radšej takto a bolo to vážne výborné :-))
No a pokiaľ ide o feferónky - tie sme nedávali, ale dospelí si jedlo "doštipľavili" podľa chuti rovno na tanieri