Fazuľová konzerva s párkom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg fazule; 1 kg paradajky; 1 kg papriky; 1 kg cibule; 1/2 kg párky; 1 deko; 2 dcl ocot; 2 1/2 dcl oleja; 20 dkg cukru; 2 PL sójová omáčka; feferóny podľa chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazuľu zvlášť uvaríme namäkko. Paradajky, papriky, cibuľu nakrájame a posypeme cukrom, preosiatym dekom, octom, olejom, sójovou omáčkou a všetko dusíme 20 minút. Potom pridáme uvarenú fazuľu a dusíme ešte 5-10 minút.
Sterilizujeme.
P.S.: Ak sa čudujete, kde sú párky :-)) tak nie sú napísané preto, lebo u nás sa to zvyklo zasterilizovať takto bez párkov a a tie sme si pridávali čerstvé uvarené do prihriatej konzervy. Ale kto chce, môže si ich pridať rovno do konzervy a zasterilizovať to tak. Párky sú však citlivé na teplo - všimnite si, aké sú napr. v konzerve "trenčiansky párok s fazuľou", také mazľavé, bez skusu.... Preto sme to robili radšej takto a bolo to vážne výborné :-))
No a pokiaľ ide o feferónky - tie sme nedávali, ale dospelí si jedlo "doštipľavili" podľa chuti rovno na tanieri