Snehový ovál

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia 200 g kryštálového cukru 2 lyžice jemného kukuričného škrobu Krém: 250 ml smotany na šlahanie 100 g horkej čokolády K tomu: ovocie podla sezóny papier na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh ,prípadne cukor a ešte chvíľu šlaháme.
2.Do snehu zľahka primiešame kukuričný škrob
3.Na plech dáme papier na pečenie na ktorý nakreslíme 2 rovnaké ovaly
4.pomocou cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou nastriekame sneh na ovál
5.Pečieme pri teplote 100 stupňov asi 35-40 minút a asi 20 minút pri pootvorených dvierkach
6.Necháme vychladnúť v otvorenej rúre.

Krém:
Šlahačku a na kúsky polámanú čokoládu privedieme do varu ,necháme odstáť najlepšie do druhého dňa.

Snehový ovál:
Plníme pred podávaním .Na jeden korpus nastriekame 1/3 krému a prikryjeme druhým korpusom .Vrch ozdobíme zvyšným krémom .Ozdobíme podľa fantázie.
A chutí no priam božsky ...asi ako parížske rožky :))tak a mala mala radosť chutil a na stole sa dlho neohrial ani na fotku:(