Snehový ovál
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajcia
200 g kryštálového cukru
2 lyžice jemného kukuričného škrobu
Krém:
250 ml smotany na šlahanie
100 g horkej čokolády
K tomu:
ovocie podla sezóny
papier na pečenie
POSTUP PŘÍPRAVY
1.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh ,prípadne cukor a ešte chvíľu šlaháme.
2.Do snehu zľahka primiešame kukuričný škrob
3.Na plech dáme papier na pečenie na ktorý nakreslíme 2 rovnaké ovaly
4.pomocou cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou nastriekame sneh na ovál
5.Pečieme pri teplote 100 stupňov asi 35-40 minút a asi 20 minút pri pootvorených dvierkach
6.Necháme vychladnúť v otvorenej rúre.
Krém:
Šlahačku a na kúsky polámanú čokoládu privedieme do varu ,necháme odstáť najlepšie do druhého dňa.
Snehový ovál:
Plníme pred podávaním .Na jeden korpus nastriekame 1/3 krému a prikryjeme druhým korpusom .Vrch ozdobíme zvyšným krémom .Ozdobíme podľa fantázie.
A chutí no priam božsky ...asi ako parížske rožky :))tak a mala mala radosť chutil a na stole sa dlho neohrial ani na fotku:(